Stadsdichter Joris Brussel ontroert op Afscheidsbeurs

Stadsdichter Joris Brussel opende met zijn ontroerende gedicht “Moeders” afgelopen zondag, Moederdag, de eerste editie van de Afscheidsbeurs Alkmaar. Bij zinnen als “Mijn moeder is voor mij de eerste vrouw en ook diegene van wie ik tot het laatste hou” werd er onder de aanwezigen menig traantje weggepinkt. De stadsdichter liet de bezoekers weten dat hij een kleine drempel over moest om aan de beurs mee te werken, maar na met de beursdeelnemers gesproken te hebben, was de drempel volledig weggenomen.


Initiatiefnemers Monique van der Sluis en Natasja van der Woude maakten met de beurs, met als subtitel “You only die once”, alles rond de dood bespreekbaar. Door de brede vertegenwoordiging van de deelnemers , ondersteund door diverse lezingen, lieten de bezoekers zich informeren over de vele mogelijkheden op en rond een persoonlijke uitvaart. Een notaris, diverse uitvaartbegeleiders, een videograaf en fotograaf, een uitvaartspreekster, een ontwerpster van assieraden, hulpverleners bij verwerking van rouw, een portrettekenaar, diverse rouwvervoerders en het in aanbouw zijnde crematorium van Alkmaar waren hiervoor aanwezig.

De dood…. Je weet dat het komt maar toch ben je er niet op voorbereid.